Српски покрет обнове постао је парламентарна странка у Скупштини Војводине, пошто је наше редове појачао покрајински посланик и бивши председник општине Врбас др Жељко Видовић.

Председник Покрајинског одбора Српског покрета обнове и народни посланик Жика Гојковић, истакао је данас да СПО "није губио време на политичка препуцавања, већ је озбиљно радио на терену". Гојковић је нагласио да рад Српског покрета обнове често није видљив, али је странка организована и зна како да реши проблеме грађана Војводине.

- Све више грађана Војводине препознаје наш рад и политику Српског покрета обнове, али и људи из политичког миљеа. То потврђује и прелазак др Жељка Видовића у наше редове, чиме је СПО добио посланика у Скупштини Војводине. Подсећам да је СПО на пoследњим покрајинским изборима освојио 4,7 одсто гласова и мало је фалило да пређемо цензус док смо у прошлом сазиву имали представника у војвођанском парламенту – истакао је Гојковић.

Видовић је објаснио да се пре две године повукао из активног политичког живота Војводине. Он је додао да је после разговора са Гојковићем, схватио да, као бивши председник општине Врбас, учлањењем у Српски покрет обнове највише може допринети развоју општине у којој живи.

Жика Гојковић је упозорио да је политичка ситуација у Војводини неодржива, да је очигледна конфротација републичке и покрајинске власти и да је реч о политичком ћорсокаку.

– Од овакве ситуације грађани Војводине не могу ништа добро да очекују. Позивамо покрајинску власт да преиспита своје одлуке и став, колики легитимитет има, колика јој је подршка међу бирачима и да ли због њихове жеље за влашћу сви треба да испаштамо. Немогуће је из овакве ситуације изаћи без расписивања изборе или промене војвођанске власти, а самим тим откочиће се инвестиције које су на леду због оваквог стања – закључио је Гојковић.