Локални избори у Мајданпеку биће одржани у недељу, 7. септембра, а више од 18.000 грађана моћи ће да се определи између седам изборних листа.

Грађани ће гласати на 41 бирачком месту за 31 одборника, рекао је Тањугу председник општинске изборне комисије Дејан Шкорић.

Он је навео да је проглашено седам изборних листа и да у спровођењу досадасњих изборних радњи није било никаквих проблема.

СПО на изборима учествује самостално, а назив листе, која се налази на броју седам је "СПО - Искрено за Мајданпек - Владимир Божић".

Проглашене су изборне листе "Александар Вучић - Српска напредна странка", "Ивица Дачић - Социјалистичка партија Србије - ПУПС- Јединствена Србија- Социјадемократска партија Србије" као и, под редним бројем три листа Демократске странке.

Следи листа националних мањина под називом "Влашка странка", а потом под бројем пет листа Групе грађана "Окупљање за Мајданпек и Поречје" коју чине представници ЛДП, НДС, УРС,..

На изборима учествује и листа Група грађана "Доста је било - Саша Радуловић".

Грађани Мајданпека бирају одборнике у локалном парламенту, јер је Влада Србије 30. маја распустила Скупштину општине и образовала Привремени орган за обављање неодложних послова до конституисања нових након избора.