У цркви Светог Саве на београдском Врачару 17. јула служен је помен армијском генералу и министру војске Краљевине Југославије Драгољубу Дражи Михаиловићу, који је на тај дан убијен од комунистичких власти.

Иницијатори служења помена су Удружење припадника Југословенске војске у Отаџбини 1941-1945. и Републичка асоцијација за неговање тековина Равногорског покрета.

Помен су служили свештеници предвођени парохом Радивојем Панићем, а сећању на команданта Равногорског покрета и првог герилца Европе у Другом светском рату присуствовали су, поред осталих, др Душан Ђукић, председник Удружења припадника ЈВуО, Љубомир Радојловић, секретар Удружења, Александар Чотрић, потпредседник СПО, председник Асоцијације и народни посланик, Владимир Ћалић, члан Секретаријата СПО, Милош Павковић, председник Краљеве омладине, Душан Батаковић, историчар и бивши амбасадор у Француској и Канади, Биљана Плавшић, бивша председница Републике Српске и Зоран Ранкић, глумац.

Свештеник Радивоје Панић је у обраћању у храму упоредио дело генерала Михаиловића са борбом за слободу светог кнеза Лазара, вожда Карађорђа и Милоша Великог.