Миодраг Крстић из Ниша, познати српски карикатуриста и дугогодишњи сарадник "Српске речи" преминуо је 12. јуна у 56. години живота.

Сахрањен је два дана касније на Новом гробљу у Нишу.

Крстића ће памтити читаоци "Српске речи" по веома успелим, духовитим, храбрим и оригиналним карикатурама које су из броја у број биле објављиване на страницама часописа, највише у рубрици "Пета колона". Ликови његових карикатура били су, пре свих, главни протагонисти српске политичке и друштвене сцене деведесетих година прошлог века - Слободан Милошевић, Мирјана Марковић и Војислав Шешељ, које је овај мајстор пера приказивао са свим њиховим негативностима и диктаторским склоностима.

Миодраг Крстић је 2008. године приредио књигу "Банда црвена" (српску верзију знамените "Црне књиге комунизма"), с циљем "разобличавања најпознатијих и најдуговечнијих лажи и полуистина комунизма".

"Комунизам у стварној историји не представља више од велике црне мрље иза које се крију неописиве људске трагедије. Устоличен на насиљу и лажима, на крају је нестао ненасилним путем, али је за собом оставио арсенал обмана, фалсификата и заблуда у које су бесомучном пропагандом били утерани његови поданици", забележио је Крстић у предговору своје књиге.