БЕОГРАД, 15. јуна (Танјуг) - Лидер Српског покрета обнове (СПО) Вук Драшковић изјавио је да земунски клан поново хара Србијом и упозорио на могућност да осуђеник за убиство премијера Зорана Ђинђића, Милорад Улемек Легија побегне из затвора.

Драшковић је у интервјуу за "Блиц" рекао да информације којима располаже указују да је заштићени сведок Љубиша Буха Чуме био у праву када је медијима недавно рекао да земунски клан поново хара Србијом.

"Нешто се опасно и крупно десило крајем децембра 2013. и почетком јануара 2014. када је Милорад Улемек Легија, серијски убица који је осуђен на четири пута 40 година затвора, са пуним поверењем државе проглашен за кључног сведока у отктривању убица Славка Цхурувије", рекао је Драшковић.

Од тада, како је упозорио, "све упућује на закључак да опет неко у држави склапа пакт са ђаволом, као и пре 5. октобра 2000. године".

Драшковић каже и да је додатни разлог за узбуну и чињеница да је Чумету, кључном заштићеном сведоку који је разоткрио злочине Легије и његовог земунског клана, одузето полицијско обезбеђење.

"Њему је одузето обезбеђење, чиме је по нечијој вољи и стратегији постао глинени голуб за земунски клан. Добио је друго захваљујући свесној одлуци начелника УКП", наводи Драшковић.

Лидер СПО упозорава и да се увелико припрема терен за Легијино премештање у део затвора у пожаревачкој "Забели" из којег ће му бити лако да побегне.

"Тамо га већ чекају његове убице, јер су у том делу затвора Гумар, Тојага Илић, Бујошевић...Изван затвора су некадашњи припадници ЈСО који су распоређени у полицији, тужилаштву, правосуђу, по медијима, а има их чак и у Министарству спољних послова. Мени све ово личи на припремање терена да се Легија поново прогласи за хероја и спасиоца државе, као што је био проглашен за хероја 5. октобра", каже Вук Драшковић.