Поводом руског националног празника Дана Русије у амбасади ове земље у Београду одржан је пријем којем је присуствовао председник Српског покрета обнове Вук Драшковић.

Пријему су присуствовали и председник Србије Томислав Николић са супругом, патријарх српски Иринеј и министри српске владе.

Руски амбасадор у Србији Александар Чепурин поздравио је госте рекавши да Русија обележава 1152 године постојања државе, а затим се осврнуо на догађаје у Украјини.

"Видимо братоубилачки рат у Украјини, а видели смо раније покушаје да Русију уједу за ногу, око Олимпијаде у Сочију. Сада видимо покушаје да Русију уједу за срце. Видимо и проблеме око Јужног тока, иако су за њега заинтересоване готово све европске земље, као и Србија и Русија", казао је Чепурин.

Он је нагласио да Србију и Русију повезују заједничка крв, заједнички историјски корени, вера, источнохришћанска цивилизација, превазилажење огромних проблема и велики успеси.

Пријему су присуствовали министри Ивица Дачић, Зорана Михајловић, Небојша Стефановић, Иван Тасовац, Кори Удовички, Братислав Гашић и Вања Удовичић, начелник Генералштаба Љубиша Диковић и тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић.