Београд, 25. мај - Јутрос је у Београду, после кратке и тешке болести, умро професор Томислав Јеремић, директор Политичке академије СПО члан Главног одбора Странке, бивши заменик градоначелника Обреновца и у два мандата посланик у Скупштини Савезне Републике Југославије. Јеремић је живео у Великом Пољу, код Обреновца, које је прошле седмице морао да напусти пред надирањем велике воде.

Јеремић је рођен 1951. године. Дипломирао је на Филозофском факултету у Београду. Радио је као професор историје у обреновачкој Гимназији. Седамдесетих и осамдесетих година прошлог века припадао је дисидентском покрету, који су чинили српски интелектуалци. За време комунизма у Југославији био је хапшен и привођен, а 18 месеци је био суспендован с посла, под оптужбом за "непријатељску пропаганду и рушење уставног поретка".

Члан Српског покрета обнове постао је одмах по оснивању странке 1990. године.

Био је, поред осталог, члан Председништва и Политичког савета СПО, у два мандата одборник у Скупштини града Београда, помоћник и менаџер Градске општине Обреновац. Битно је допринео да се у општини Обреновац инсталира више од двадесет хиљада нових телефонских прикључака.

Од прошле године налазио се на месту директора Политичке академије СПО, коју је успешно завршила прва генерација полазника. Јеремић се бавио научним, публицистичким и новинарским радом.

Време и место сахране биће накнадно саопштени.