Председник СПО Вук Драшковић упутио је 21. маја поруку председнику Словенске људске странке Францију Боговичу у којем захваљује на помоћи народа и Владе Словенији Србији, која је страдала у недавним поплавама.


Драшковић је пожелео успех коалицији Словенске људске странке и Нове Словеније на предстојећим изборима за Европски парламент. Према истраживањима јавног мнења у Словенији, овај политички савез ужива највећу подршку словеначких бирача.

Порука Вука Драшковића гласи:

Поштовани господине Боговичу,

У име чланова Српског покрета обнове и у своје име, коалицији Словенске људске странке и Нове Словеније желим много успеха на изборима за Европски парламент, који се одржавају 25. маја.

Надам се да ће вам грађани Словеније указати велико поверење и да ће се у Европском парламенту чути снажан глас ваших изразито европских, државотворних, националних, хришћански оријентисаних странака које се залажу за политичку и економску модернизацију Словеније и Европске уније, уз чување традиционалних вредности на којима је изграђена Европа.

То су уверења која дели и Српски покрет обнове, због чега већ годинама градимо односе сарадње и пријатељства и доприносимо изградњи јединственог европског дома.

Верујемо да ћете се и у наредном периоду и кроз деловање у Европском парламенту залагати за пријем Србије у Европску унију, као што сте то чинили и претходних година.

Такође, користим прилику да Вам захвалим на помоћи коју је Словенија пружила Србији, погођеној великим поплавама, у спашавању људских живота и заштити имовине. Пријатељство наших народа и држава још једном је потврђено у овим тешким тренуцима за нашу земљу.

С поштовањем,

Вук Драшковић,
председник Српског покрета обнове