Александар Чотрић, народни посланик СПО и члан Међународног секретаријата Интерпарламентарне скупштине православља разговарао је данас у Београду са Сергејем Поповим, послаником у руској Думи и председником Интепарламентарне скупштине православља.

 

Попов је функционер Јединствене Русије, странке блиске руском председнику Владимиру Путину. ИСП је организација основана у Атини 1993. године у чијем чланству су посланици из 27 земаља света, са свих пет континената.

Чотрић и Попов оценили су да су политички и економски односи Србије и Русије на највишем нивоу и да значајан допринос њиховом развоју пружа сарадња парламената двеју земаља. Двојица посланика говорили су о ситуацији у Украјини и закључили да је неопходно постићи мирно решење које подразумева пуно гарантовање националних, језичких и културних права руске заједнице у овој земљи.

Попов је позвао Чотрића да крајем јуна учествује на Годишњој конференцији Интерпарламентарне скупштине православља која ће бити одржана у Москви и на којој је предвиђено усвајање политичке Декларације и потписивање споразума о сарадњи у области културе свих земаља које су у чланству ИСП.