Крушевац, 2. април - Јуче су Градски одбор Српског покрета обнове Крушевац посетили народни посланик у Скупштини Србије, председник Одбора за дијаспору и Србе у региону и потпредседник СПО Александар Чотрић и председник општине Варварин, потпредседник СПО и председник Расинског окружног одбора СПО Зоран Миленковић.

Скуп је отворио члан Извршног одбора СПО Дарко Симоновић, који је гостима пожелео добродошлицу.

Члановима Градског одбора СПО у проширеном саставу, председницима месних одбора и повереницима Странке у Крушевцу потпредседник Миленковић је честитао на резултату који је СПО постигао у центру Расинског округа на недавним изборима наступајући заједно са Српском напредном странком и истакао одличне резултате које је наша заједничка листа остварила у читавом Расинском округу, где је остварен значајно бољи изборни резултат од оног који је листа остварила на нивоу државе. Потпредседник Миленковић је похвалио активности Градског одбора СПО Крушевац у претходном периоду и посебно нагласио огроман значај што су кандидати СПО, заједнички наступајући са кандидатима СНС-а и на изборима за савете месних заједница крајем прошле године, постигли одличне резултате, захваљујући чему је СПО сада заступљен у саветима месних заједница и далеко више присутан међу грађанима на терену него у претходном периоду.

Потпредседник Чотрић је члановима Странке у Крушевцу пренео поздраве председника СПО Вука Драшковића и честитао им на добрим резултатима на недавно одржаним изборима. Навео је да је СПО месецима уназад на свим локалним, као и у марту на парламентарним изборима наступао заједно са СНС и да сада у свим тим општинама има своје одборнике, истакавши да је веома значајно што СПО има коректне односе са коалиционим партнером Српском напредном странком у Крушевцу. Нагласио је да су, поред сјајне популарности Александра Вучића, и чланови и симпатизери СПО несумњиво значајно допринели изборном успеху, као и да се то може егзактно потврдити када се види како је прошао ЛДП, коалициони партнер СПО-а са којим смо наступали на претходним изборима, а који сада без СПО-а није прешао цензус. Потпредседник Чотрић је све присутне обавестио и о бројним активностима Странке који нам предстоје у наредном периоду, као и о неопходности да свакодневним, преданим радом што је више могуће оснажимо СПО.

У име Градског одбора СПО Крушевац присутне госте, као и све остале поздравио је председник Градског одбора СПО Божидар Лапчевић, који је у свом обраћању говорио о активности којима се бавио крушевачки СПО у претходном периоду.

О политичкој ситуацији и одличним изборним резултатима СПО у општини Брус говорио је председник одбора СПО у тој општини Илија Станковић.

У другом делу скупа присутни чланови Градског одбора, као и председници месних одбора и повереници СПО имали су прилику да гостима постављају питања и вођен је веома занимљив и конструктиван дијалог у коме је учествовао велики број присутних.

Након завршетка састанка у просторијама Градског одбора СПО Крушевац, бројни чланови СПО су присуствовали додели књижевне награде која је у оквиру Међународног фестивала хумора и сатире "Златна кацига" добио Александар Чотрић у препуној сали биоскопа Крушевац, а која му је додељена у присуству градоначелника Крушевца Братислава Гашића.