Лидер СПО Вук Драшковић изјавио је да иза свих политичких убистава током деведесетих стоји Слободан Милошевић и да је добро уколико сада постоји чврста воља да се ти злочини расветле и народ Србије упозна са њима.

"Уколико је то наговештај неке нагодбе са злочинцима, да се командантима Милошевићевог државног тероризма направе неки уступци, да им се обећава нагодба у виду награде или брзог изласка на слободу, онда је то нешто што је за сваку осуди и против чега ћу се борити", рекао је Драшковић Танјугу.

Лидер СПО је подсетио да у пресуди за убиство Ивана Стамболића и за будвански атентати на њега постоји сведочење тадашњег шефа ДБ Радомира Марковића да су од Милошевића добијали детаљна упутства како да се то изведе.

"Постоји сведочење да је Марковића и Небојшу Павковића, тадашњег начелника генералштаба, Милошевић извео да прошетају вртом Белог двора и до детаља давао упутства како да ме убију и како да отму и убију Стамболића", рекао је Драшковић.

Он тврди да су од петооктобарских промена остали нетакнути служба ДБ-а и "ескадрони смрти", јер је ДОС, односно Зоран Ђинђић тада склопио пакт са Легијом, а када је схватио размере "пакта са ђаволом" и када је хтео да га раскине, како каже Драшковић, ти исти злочинци су га убили.

"Цела та машинерија остала је нетакнута. Не могу се од кривице из овога ланца изузети ни Војислав Коштуница и његови људи који се жестоко опиру чак и акцији "сабља" и који су упорно бранили Радомира Марковића", додаје Драшковић.

Он одговорност за нерасветљене злочине и за њихово скривање те за заштиту починилаца приписује и бившем председнику Србије Борису Тадићу и његовом координатору безбедношних Микију Ракићу, помињући споразум између Милошевићевог СПС и ДС из 2008. у коме је, према његовим речима, стављен знак једнакости између Зорана Ђинђића и шефа државног тероризма који умире у хашкој ћелији од инфаркта.

Он каже да нема владе од 5. октобра чији се министри нису утркивали да посете гроб Слободана Милошевића укључујући и ову сада.

У том смислу Драшковић помиње и да се сада у канцеларији министара Александар Вулина налазе Милошевићеве слике, те да је у недавној изборној кампањи Србија била запљуснута таласом захтева да Милошевић добије споменик, да му се додељују улице, да је дошло до рехабилитације његове косовске политике.

Лидер СПО напомиње да је Јединица за специјалне операције под командом Милорада Улемека Легије убијала, али да је врховни налогодавац увек био Слободан Милошевић.

"Мене је данашња вест према којој "изгледа да је Милошевић био налогодавац неких политичких убиствава" шокирала, као да сам чуо да су истражни органи у великој тајности открили да је земља округла", ироничан је Драшковић.

Он наводи и да су жртве протеклих година биле изложене подсмеху, да је после убиства Ђинђића расформиррана ЈСО, али да четири године касније та јединица отвара свој сајт који је један од најпосећенијих и најуређенијих сајтова у Србији.

"То је ругање убијенима, жртвама, то само може у Србији. У Србији је злочин и данас у неком смислу на врху врлина, ми нисмо економски пропали толико колико смо морално и духовно убијени и настрадали", закључио је Драшковић.