Председник Словеначке народне странке (Словенске људске странке) и посланик у парламенту Словеније Франци Богович честитао је Александру Вучићу и Вуку Драшковићу победу на парламентарним изборима.

Богович у честитки председнику СПО истиче да је искрено радостан што је СПО, сестринска странка СЛС, посвећен политичком дијалогу и сарадњи који су једини начин да се на нивоу политике дође до најбољих решења која су потребна друштву и држави.

- Такође, ми у СЛС чврсто смо уверени да можемо заједно да створимо лепшу перспективу, како у Словенији, тако и у Европској унији - истиче се у поруци Франција Боговича, који председнику СПО Вуку Драшковићу жели успешан рад у оквиру победничке коалиције, чији је СПО неодвојиви део, те успешне активности у новом мандату српског парламента.

- Словеначка народна странка ће снажно подржавати ваша залагања за убрзање развоја Србије на свим нивоима, за праведно друштво и посвећеност хришћанским и народним вредностима којима припаде заједно с нама - наводи председник СЛС.

- Вама и вашим сарадницима и свим члановима СПО искрено честитам и упућујем пријатељске поздраве из Словеније! - стоји на крају поруке Франција Боговича.