На обележавању 23. годишњице од деветомартовских демонстрација против режима Слободана Милошевића, лидер СПО-а Вук Драшковић поручио да је СПО себе целог узидао у идеал Србија у Европи, Европа у Србији.

Српски покрет обнове је себе целог, више него ико други у Србији, узидао у идеал Србија у Европи, Европа у Србији и за тај циљ платио више него ико други у Србији - људским животима, изјавио је лидер СПО-a Вук Драшковић, на обележавању 23. годишњице од деветомартовских демонстрација против власти Слободана Милошевића.

Сад сви, који су нас саплитали на том циљу, убијали, хапсили, премлаћивали, од 1990. до 2000. и урушавли идеале 9. марта, кажу СПО је статистичка грешка, рекао је Драшковић који је са функционерима СПО-a на Тргу републике положио венце и запалио свеће у помен жртвама 9. марта 1991. године.

Ми им данас са нашег Трга слободе поручујемо: Они су историјска грешка, а оног дана кад Србија постане чланица Европске уније (ЕУ), они ће бити сведени на статистичку грешку, рекао је Драшковић.

Успели су једино, они који су били с друге стране 9. марта, са нашим тадашњим вајним савезницима, да нас саплету и склоне са чела колоне за европску Србију, истакао је Драшковић.

„Успели су да нам погазе идеале, униште принципе, осрамоте 9. март, изневере и преваре стотине хиљада људи који су се борили и жртвовали 10 година, давали све од себе за један дивни, реалан сан о новој, демократској Србији“, рекао је Драшковић.

Према његовим речима, СПО данас 2014. прославља 9. март у години кад се напокон држава запутила ка Бриселу и почела преговоре о приступању европској породици просперитетних, напредних, демократских земаља.

Нагласио је да је 21. јануара, кад су отворени преговори Србије са ЕУ, био 9. март.

Драшковић, који је изразио захвалност свима који су учествовали у деветомартовским демонстрацијама, уз поруку да је то историјски дан великог преокрета и дан за памћење, је био пропраћен повицима „Вуче, Вуче“ и „Сви, сви, сви“.