Драги пријатељи, у овој изборној кампањи, једна странка је одлучила да свој митинг одржи сутра, на овом Тргу слободе, и то баш са почетком у подне. Оног незаборавног 9. марта, пре 23 године, та странка није била на Тргу слободе, него је нападала нас на нашем Тргу слободе.

Али, не знају они календар. Данас је 9. март. Кад год је Српски покрет обнове на овом тргу тада је 9. март. Кад год је и где год је, у оној трагичној последњој деценији 20. века, СПО демонстрирао за демократску Србију, за Србију у Европи и за Европу у Србији, био је 9. март. И оног 5. октобра 2000. године, кад је пао диктатор, био је 9. март.

Десет година су ломили СПО, хапсили, премлаћивали, убијали нас, клеветали нас и непријатељи и вајни пријатељи, али нас нису сломили. Јесу нас склонили са чела битке за европску Србију и дуже од десет година ките се медаљама за жртве СПО у биткама које је водио СПО, изокренули су наше циљеве, Србију претворили у свој партијски и мафијашки плен, погазили су све принципе, убили нам и наду и снове.

И они против којих смо се борили од 9. марта 91. до 5. октобра 2000, и они који су присвојили жртве СПО после тог 5. октобра, данас говоре да СПО више не постоји, да је СПО „статистичка грешка“.

Са нашег Трга слободе, ми им поручујемо да су они историјска грешка и да ће њих нова Србија, учлањењем у ЕУ, свести на статистичку грешку.

Преговори државе Србије о свом чланству у ЕУ, о свом неповратном опредељењу за западну демократију, западни стандард, западну запосленост и развој, почели су.

Историјска правда налаже да кажем да је и 21. јануара ове године, кад су почели преговори о чланству Србије у ЕУ, био 9. март.

У пут ка Европи СПО је узидао себе целога и поднео највеће жртве. Девети март је симбол свих наших битака и страдања за европску Србију. Дан за историју. За памћење.