Лидер Српског покрета обнове Вук Драшковић изјавио је да се после избора не сме изневерити расположење и воља народа за убрзаним реформама и да је ово последња шанса да се Србија усправи.

„Уколико би се то догодило бојим се да би перспектива била више него црна јер ово је нека последња шанса да Србија на новим, европским темељима гради своју европску будућност“, рекао је Драшковић у Крушевцу.

Он је додао да се програм коалиције окупљене око Српске напредне странке може сажети у веома кратак слоган - Србија у Европи - Европа у Србији.

Указујући да дуже од две деценије понавља безброј пута причу о једином разумном путу државе, Драшковић је приметио да и у овој изборној кампањи има много оних који заговарају да Србија мора да подиже неки свој берлински зид према Европској унији и да се окреће ка неким другим странама.

„Мислим да је расположење народа за корените промене и то је веома добро, и после избора се не сме догодити да се расположење за убрзаним реформама, а народ је жељан посла, правде и хлеба, изневери”, закључио је Драшковић.