Посланик СПО Александар Чотрић коментарисао је у изјави за дневни лист "Ало" нападе појединих медија у Хрватској на председника Србије. Чотрић је навео да је Хрватска имала амбицију да се као чланица НАТО и ЕУ наметне као политички и економски лидер на Западном Балкану и да створи савезништво са Тираном, Сарајевом, Подгорицом и Скопљем против Србије.

- Рачунали су да ће Србија остати слаба као за време власти Ђиласа и Јеремића и да ће се свима извињавати за оно што није учинила, као и да неће бринути о српском народу у Хрватској. Међутим, од 2014. кад је Александар Вучић постао прво премијер, па касније председник, Србија почиње да јача, престиже Хрватску по укупном БДП-у, по броју и дужини мреже ауто-путева, по висини извоза, по страним инвестицијама, по стопи запослености - навео је он за Ало!, и додао да је Србија иницијативом о Отвореном Балкану постала и иницијатор интеграција и сарадње.

- Куповином и производњом искључиво одбрамбеног оружја наша земља је снажно ојачала своју војску и постала гарант мира и стабилности у региону. То се не свиђа Хрватској, која више не може да искључиво продаје своју робу у Србији, а држи затвореним своје тржиште за српске производе. За све им је крив Вучић, па њега оптужују за своје неуспехе и пропаст планова о доминацији на овим просторима. Пошто немају ниједан аргумент за кампању против председника Србије, у хрватским медијима пласирају лажи које откривају истину о њима - нагласио је посланик, и додао:

- А метафору о лајању видим овако: „Док хрватски портали лају, српски караван пролази и престиже Хрватску у свим економским показатељима“.

 

 

фото: Владимир Марковић/Ало