Годишња конференција Међународног јавног фонда јединства православних народа биће одржана од 10. до 13. фебруара у Нишу о теми Држава-црква-друштво: историјске лекције и перспективе.

На овом скупу учествоваће представници 20 земаља, међу којима и посланик и потпредседник СПО Александар Чотрић. Ово је већ 20. конференција, а одржава се у светлу 1.700 година Миланског едикта.

Очекује се да ће овом скупу, који ће отворити председник Фонда Валериј Алексејев, присуствовати и председник Скупштине Србије Небојша Стефановић и патријарх српски господин Иринеј.

Предвиђено је да се скупу обрате представници Скупштине Србије, Скупштине Републике Српске, као и председник Одбора хрватског Сабора за међупарламентарну сарадњу Милорад Пуповац. У раду скупа учествоваће и представници парламента Србије, те представници Интерпарламентарне скупштине православља.

Учесници скупа доћи ће из Србије, Русије, БиХ, Грчке, Кипра, Македоније, Бугарске, Црне Горе, Кине, Палестине, Летоније, Украјине, Белорусије, Пољске, Румуније, Албаније, Чешке, Словачке, Јерменије, Либана, Естоније, Уганде, Молдавије, Сирије, Грузије, те представници православних цркава из тих земаља.