Председник Посланичке групе пријатељства са Јерменијом Александар Чотрић поздравио је новоименованог нерезиденцијалног амбасадора Републике Јерменије, са седиштем у Прагу, Њ.Е. Ашота Ховакимијана, пожелевши му добродошлицу и успешан рад.

Чотрић је упознао амбасадора са податком да Посланичка група пријатељства са Јерменијом броји 19 чланова и изразио наду да ће се узајамним посетама и разменом искустава парламентараца унапредити међупарламентарна сарадња на свим нивоима.

Чотрић је искористио прилику да информише амбасадора да је 2016. године, на позив председника Народне скупштине Републике Јерменије, заједно са председницом Народне скупштине, посетио Јерменију, као и 2015. године, поводом 100 година од обележавања геноцида над јерменским народом.

Председник ПГП Чотрић је истакао да постоји простор за унапређење сарадње на свим нивоима, а нарочито у области културе. Такође, навео је да је од великог значаја за обе државе заједнички наступ у међународним парламентарним организацијама.

У наставку разговора, Чотрић је захвалио Републици Јерменији на принципијелном ставу те земље по питању територијалног интегритета Србије и информисао амбасадора о стању на Косову и Метохији.

Амбасадор Јерменије се сложио са Чотрићем да је сарадња кроз посланичке групе пријатељстава кључна за унапређење парламентарне сарадње. Од великог значаја за оба народа је да се либерализује визни режим и да се до краја године у Јеревану отвори српска амбасада, оценио је амбасадор. Амбасадор је навео да јерменска заједницу у Србији, која броји око 700 људи, наставља традицију организација које су унапређивале развој пријатељских односа између два народа у протекле три деценије. Заједница је мост за сарадњу институција двеју земаља и шири пријатељство и мултикултурализам, закључено је на састанку.