"Залажемо се за национално помирење српског народа и јединство свих грађана Србије око најважнијих националних и државних питања" - рекао је данас у Лапову народни посланик СПО Александар Чотрић, приликом обележавања седамдесет треће годишњице убиства генерала Драгољуба Драже Михаиловића.

Чотрић је на скупу одржаном крај споменика команданту Југословенске војске у Отаџбини истакао да се залаже за то да се помирење и јединство темеље на истини да су у Србији у Другом светском рату  постојала два антифашистичка војна покрета, од којих је један био под командом Комунистичке партије и уз подршку Совјетског Савеза, док је други био ројалистички, неидеолошки и неполитички, наслоњен на западне демократије.

"Поздрављамо судску рехабилитацију генерала Михаиловића и тражимо само оно што је генералу и припадницима Равногорског покрета признато у другим земљама. У САД и Француској Михаиловићу су додељена највиша војничка одликовања, у САД, Аустралији и Канади подигнути су му споменици, у Аустралији Равногорци учествују у традиционалним маршевима савезничких војски, а у Словенији равногорски ветерани добијају државне пензије", поручио је Чотрић у Лапову.

Он је поновио и залагање СПО да се 17. јул, дан убиства генерала Михаиловића, у Србији прогласи Даном сећања на жртве комунизма и да Скупштина Србије, по препоруци Парламентарне скупштине Савета Европе, усвоји Декларацију о осуди злочина комунистичког тоталитарног режима.