У Удружењу књижевника Србије  данас су уручене награде „Драгиша Кашиковић“ Издавачке куће Српска реч. Награде су додељене по двадесет пети пут.

Овогодишње награде додељене су:

- За публицистику и научни рад: Драгољубу Којчићу (1954), из Београда, дипломираном филозофу, есејисти, књижевном и ликовном критичару и директору и главном уреднику Завода за уџбенике. Признање му је додељено за публицистичке и научне текстове које је објављивао и објављује у зборницима, часописима и новинама: „Политика“, „Србија и Европа“, „Зенит“, „Хришћанска мисао“, „Геополитичка стварност Срба“, „Српско питање данас“ и другим.

- За новинарство и преводилаштво Ганчу Савову (1930), из Софије, професору универзитета, књижевнику, антологичару, преводиоцу са српског језика, сараднику Бугарске академије наука, новинару и уреднику у више издавачких кућа и периодичних издања (Бугарски национални радио, „Стршел“, „Литературен весник“...). Са српског на бугарски превео је више од четрдесет књига. Ганчов је за време комунизма био осуђен на 18 година затвора у Бугарској, под отпужбом за идеолошку диверзију и делатност у корист Југославије.

- За афористику: Милану Р. Симићу (1959), из Велике Плане, афористичару, књижевном критичару, есејисти и главном уреднику часописа за културу „Наш траг“. Симић је добио награду за афоризме објављене у „Политици“, „Новостима“, „Данасу“, „Етни“ и другим листовима и часописима, као и књигама „Чизма режим чува“ (1996),“Гласаћемо се још“ (1997), „Зовите ме Аристотел“ (2013) и „Жуљ на жуљ“ (2017).

Уручењу награде, поред осталих, присуствовали су: Даница Драшковић, оснивач ИК Српска реч, Вук Драшковић, председник Срспког покрета обнове, књижевник Александар Југовић, потпредседник Српског покрета обнове и народни посланик, Александар Цветковић, директор Српског покрета обнове и Авро Осмајлић, председник Извршног одбора СПО.

У најужем избору били су и новинар и књижевник Војкан Ристић из Врања, сатиричар Владимир Ћалић из Београда и историчар и професор Петар Миладиновић из Крушевца.

О добитницима је одлучивао жири у саставу: књижевник Александар Чотрић, (председник), историчар Предраг Остојић и председник Матице исељеника и Срба у региону Миодраг Јакшић (чланови).

Признање се додељује за врхунске професионалне научне и уметничке домете и ширење слободе стваралаштва у областима којима се бавио истакнути писац, новинар, сликар, преводилац и политички емигрант Драгиша Кашиковић (1932-1977), на четрдесет другу годишњицу Кашиковићевог убиства, које се догодило у просторијама листа Слобода, гласила Српске народне одбране у Чикагу.