Градски одбор Српског покрета обнове Крушевац ће наставити да снажно подржава мере државне политике које су довеле до тога да Србија, највећа економија Западног Балкана, у претходној години забележи значајан економски раст, јер је он услов за развој и нашег града и државе.

Очување мира, наставак европских интеграција, даље економско јачање државе и наших грађана, свестрана сарадња са свим моћним државама Европе и Запада, отварање нових поглавља у преговорима за приступ ЕУ, доследно поштовање европских стандарда политике мирног решавања свих неспоразума и проблема и посвећеност стабилности у нашем ровитом региону - европски је пут, који је у интересу свих грађана Србије и њене будућности. Он је и гаранција политичке стабилности, која је важан фактор за наш даљи економски раст, јер политичка стабилност повећава поверење и у значајној мери утиче на одлуке инвеститора.

Српски покрет обнове ће и у наредном периоду наставити да се залаже и за даље спровођење структурних реформи и одлучно уклањање свега што би могло да омета даљи развој наше економије, те у том смислу залагаћемо се и за темељну реформу јавног сектора, који мора бити максимално ефикасан, какав је у државама Европске уније.

Бољи резултати јавних предузећа директно би утицали на раст економије кроз инвестиције још веће од планираних, а нарочито на побољшање спољнотрговинског биланса.

Наглашавамо да ће брже спровођење реформи Србији донети велике бенефите, а изнад свега учиниће нас више конкурентним на светском тржишту.

Српски покрет обнове се залаже да Србија настави са довођењем нових директних страних инвестиција, јер оне повећавају упошљеност и у великој мери утичу на раст наше економије, али се залажемо и за то да наша држава и град наставе да подржавају и чак додатно стимулишу иновације, те донесу нове мере које ће још више поспешити развој нових приватних компанија.

Залажемо се и за доношење нових мера којима ће бити створени услови да у нашем граду и широм Србије послује што више компанија које бележе трендове убрзаног развоја - које имају просечан раст од барем 20 одсто три године за редом, јер управо такве компаније су те које стварају нова радна места и покрећу привреду.

Српски покрет обнове ће, заједно са својим коалиционим партнерима, у наредном периоду предложити и нови сет мера којима ће бити стимулисан развој старт-ап предузећа, јер наш циљ мора бити повећан спектар младих фирми, за које се потврдило да чешће прерастају у веће компаније, које доносе и већи раст целокупне економије. Реч је о компанијама које стварају нова радна места, а уклањање свих препрека за њихов улазак на тржиште може додатно да повећа раст у приватном сектору.