У организацији Покрајинског одбора за Војводину и Градског одбора странке за Нови Сад 14. марта је обележено 29 година од оснивања Српског покрета обнове.

У присуству великог броја чланова и симпатизера СПО из целе Војводине, као и пријатеља и гостију из других странака, одржана су два скупа у Новом Саду. Међу високим гостима био је и Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада и потпредседник Српске напредне странке.

Присутнима су се обратили Александар Чотрић, народни посланик и заменик председника СПО и Милан Ђукић, члан Председништва СПО.

Они су подсетили на залагање СПО за Србију у Европи и Европу у Србији, потребу уклањања свих препрека на путу наше земље ка Европској унији и постизање споразума о Косову, како би се обезбедили мир и стабилност у Србији и нашем региону.

Чотрић и Ђукић истакли су и добру сарадњу са коалиционим партнерима на нивоу Новог Сада, Војводине и Србије, а све у циљу решавања садашњих проблема и стварања боље, лепше и срећније будућности за генерације које долазе. Функционери странке у својим обраћањима навели су да је СПО био и остао велика странка по својој прошлости и циљевима за које се борила и наставља да се бори!