У Врању је после краће болести у 75. години преминуо Станиша Тасић, дипломирани инжењер електротехнике и дугогодишњи председник Градског одбора Српског покрета обнове у Врању.

Тасић, који је словио за човека без мрље у радној и политичкој биографији, цео свој радни век провео је у Електродистрибуцији у Врању, где је обављао функције генералног и техничког директора.

Године 1990. учланио се у Српски покрет обнове коме је остао веран до краја живота, чак и онда када су га многи напуштали, најчешће под ударима нереформисаних служби безбедности на СПО.

У врањском одбору СПО био је секретар, потпредседник и више година председник, као и одборник у Скупштини општине Врање.

Тасић је мудро, демократски и доследно предводио СПО у Врању, радећи у веома тешким условима због константних притисака владајућих социјалиста у време Милошевићевог режима.

Станиша Тасић је представљао оличење честитости и искреног веровања у идеје СПО који није напустио ни у периоду када је на врањској политичкој сцени било много прелетача из странке у странку зарад личних и себичних, углавном материјалних интереса.

Тасић се никада није руководио неким посебним личним амбицијама у политици, већ је веровао у Програм СПО до краја политичког ангажмана и до саме смрти, због чега је у Врању уживао изузетан углед и међу обичним људима, али и у редовима политичких истомишљеника и оних који су припадали другим политичким опцијама.

Станиша Тасић сахрањен је на Шапраначком гробљу у Врању.