Нови Сад, 6. октобра – „Прихватамо и признајемо истину да је Косово, као државна територија Србије, изгубљено 1999. године, у бесмисленом и трагичном рату против НАТО алијансе, и да је кривац за тај историјски пораз режим Слободана Милошевића“ – рекао је данас Вук Драшковић на седници Главног одбора СПО у Новом Саду.

„Од територије Косова, већински настањене Албанцима, много су скупљи Срби на Косову, цркве, манастири, и њихови поседи. То, што је најскупље, није изгубљено и може бити сачувано и максимално заштићено“, рекао је он.

„Такозвани замрзнути конфликт и чекање дана када ће Русија и Кина поразити Запад, понор је у који се гура Србија“, нагласио је Драшковић.

„У стратешкој сарадњи са САД и ЕУ, оствариве су и корекције садашњих граница између Србије и Косова, споразуми о извесним побољшањима Ахтисаријевог плана, који су Албанци прихватили, договори о заједничким компанијама Србије и Косова, о уклањању граничних прелаза, о још много чему“, изјавио је председник СПО.

Glavni odbor SPO, 6.10.2019.