Српски покрет обнове снажно подржава захтев америчких конгресмена окупљених у Српском кокусу у Вашингтону да наша држава обеледани материјале и документе који се односе на суђење и убиство генерала Драгољуба Драже Михаиловића 1946. године.

Иницијатива коју је председници Владе Србије Ани Брнабић предао копредседавајући Српског кокуса конгресмен Тед По из Тексаса, потпуно је у складу са захтевом Српског покрета обнове из 1990. године да се отворе досијеи тајних служби и расветли убиство команданта Југословенске војске у Отаџбини, који је 1948. године од америчког председника Харија Трумана одликован орденом «Легије заслужних» за спасавање америчких пилота оборених изнад Југославије у Другом светском рату.

Истовремено СПО понавља свој захтев да се обелодане и сви други документи Озне, Удбе, СДБ-а, КОС-а и осталих тајних служби о злочинима комунистичког режима почињеним почев од 1944. године.