На седници одржаној 15. децембра у Београду Председништво Српског покрета обнове дефинисало је следеће ставове:

1. Све што се, дуже од две деценије, дешава на Косову и Метохији последица је сулудог Милошевићевог рата са НАТО алијансом, окончаног Резолуцијом 1244 СБ УН од 10. јуна 1999, којом је Србији одузет државни суверенитет над њеном дотадашњом аутономном покрајином и прописана процедура за одређивање коначног статуса Косова, уз поштовање већинске воље становника.

2. Подржавамо опредељеност председника Србије за очување мира, наставак европских интеграција, економски опоравак државе, свестрану сарадњу и са моћним земљама Европе и Запада које признају независност Косова, посвећеност стабилности у нашем ровитом региону.

3. Само таква политика Србије гарант је и максималне заштите српског народа и његове духовне баштине на Косову.

4. Само таква политика Србије може прибавити чврсте гаранције САД и ЕУ да власти у Приштини безусловно поштују све што је Србима и Српској православној цркви дато Ахтисаријевим документом, да испуне све обавезе из Бриселског споразума и формирају Заједницу српских општина. Тиме би била отворена врата свестраној нормализацији односа између Србије и Косова, као и компромисним споразумима о свим спорним питањима.

5. Захтеви повампирених заговорника Милошевићеве политике да Србија прогласи ЕУ и САД за своје стратешке непријатеље, да уђе у војни савез са Русијом и да оружјем брани српски народ на Косову, захтеви су чијим би прихватањем и Србија и цео српски народ били гурнути у катастрофу неслућених размера.