Српски покрет обнове одржао је 16. и 17. децембра семинар у фрушкогорском хотелу "Норцев". Тема семинара била је ,,Јачање политичког утицаја на локалном нивоу''.

На самом почетку учесницима се обратио директор СПО Александар Цветковић.

Прво предавање одржао је Милан Урошевић, председник ГО СПО Крагујевац и члан Председништва СПО, на тему "Модернизација странке и изборних радњи".

Након њега учесници семинара имали су прилику да чују и професора Дејана Милетића, председника Центра за проучавање глобализације, чије је предавање носило наслов "Значај евроатлантских интеграција за будућност Србије и важност њиховог заговарања у нашем политичком амбијенту".У недељу, другог дана семинара, отишло се у посету Сремским Карловцима, где су учесници, уз стручно вођење туристичко-историјског водича, имали прилику да посете знаменитости овог града: православну Саборну цркву Светог Николе, Карловачку гимназију, која је и најстарија гимназија у Србији, Капелу мира, као и винарију породице Бајило.

Учесници семинара били су млади чланови СПО из општинских и градских одбора широм Србије: Београда, Новог Сада, Крагујевца, Зрењанина, Сомбора, Панчева, Шапца, Алибунара, Великог Градишта, Голупца...

Међу осталима били су присутни и Слободан Живкуцин, председник ГО СПО Нови Сад и председник Покрајинског одбора СПО за Војводину, Зоран Марин, председник панчевачког одбора СПО и председник Јужнобанатског окружног одбора СПО, Владимир Ћалић, пословни секретар СПО и Предраг Савић, члан политичког савета ГО СПО Смедерево.