Књиге које је у 2017. године објавила Издавачка кућа "Српска реч" представљене су у седишту СПО 12. децембра пред више од 70 посетилаца.

О новим насловима говорили су уредник "Српске речи" Александар Цветковић и аутори Александар Чотрић и Владимир Ћалић. Они су истакли да је "Српска реч" објавила значајне књиге које имају важно место у српској публицистици, историографији и сатири и да су велики допринос увиду у стваралаштво других култура.

Александар Цветковић је нагласио да је књига изабраних чланака и колумни "Обешена жена", Данице Драшковић, драгоцено сведочанство о политичким и друштвеним збивањима у Србији од деведесетих година прошлог века до данас и да је ауторка мудро, отворено, храбро и доследно саопштавала своје антиратне, антитоталитарне, проевропске, демократске и либералне ставове.

Александар Чотрић је говорио о књигама "Историја будућности" Жарка Петана и Антологији савременог руског афоризма "Велико у малом", које је превео и приредио, указавши да се у словеначким и руским афоризмима налази много духовитих рефлексија на друштвену збиљу и да оштро шибају све мане једнопартијског система, али и транцизионог периода у Словенији, Русији и другим посткомунистичким друштвима.

Владимир Ћалић је подсетио на почетке својег сатиричног ангажовања и прочитао је прегршт афоризама из збирке "Мисли на петопарцу".

"Српска реч" је присутна у јавности и доделом награде "Драгиша Кашиковић", представљањем на Београдском међународном сајму књига, на Сајму књига у Темишвару, књижевним вечерима у Србији, Црној Гори, Аустрији, Мађарској и другим земљама, као и посредством интернет портала на којем се налазе бројеви "Српске речи" који су објављени од 1990. до 2004. године.