Један од најпознатијих српских и југословенских уредника, новинара и ТВ спикера Миодраг Здравковић преминуо је у 90. години у Београду.

Здравковић је од оснивања био члан Српског покрета обнове. Деведесетих година прошлог века био је члан Главног одбора странке, а многи чланови из тог периода памте га и као једног од говорника на Првом сабору СПО који је одржан у Београду октобра 1990. године. Тада је изјавио да му је од свих вести које је прочитао најдража била она да је умро Јосип Броз.

Миодраг Здравковић је рођен 1927. у селу Рготини, код Зајечара. Завршио је гимназију у Зајечару, студирао је у Београду.

Први спикерски кораци били су у "Филмским новостима", а после јаке конкуренције на аудицији, примљен је у Радио Београд 1954. године.

На Телевизију је прешао 1960. године и одмах се издвојио својом појавом и умећем саопштавања.

Достојанствено, одмерено, својом озбиљношћу потврђивао је вест коју чита, па је тако и постао "спикер за важне вести".

Читао је прве вести о атентату на Џона Кенедија. Током трагичних догађаја у Чехословачкој, августа 1968. године, провео је пуна три сата у студију саопштавајући непрекидно пристигле вести; слично се поновило и током Конференције несврстаних у Каиру.

Несумњиво најзначајнију дужност у оквиру свог радног места и у својој свеукупној блиставој спикерској каријери имао је у недељу, 4. маја 1980, када је, после кратког и неуобичајног прекида програма, саопштио нацији вест о смрти комунистичког диктатора Јосипа Броза.

Миодраг Здравковић је и уређивао ТВ Дневник Телевизије Београд.

Време и место сахране биће накнадно објављени.