Председник Српског покрета обнове Вук Драшковић изјавио је да је предлог резолуције Покрета социјалиста Александра Вулина о придруживању Србије БРИКС-у, глупост коју не би требало ни разматрати.

„Та резолуција је глупост коју не би требало ни разматрати. Од оснивања до данас, СПО је за Србију у Европи и Европу у Србији. То је једини разумни пут.

Подносилац резолуције је фанатични заступник политике Слободана Милошевића и Мирјане Марковић у страшним деведесетим прошлог века, а данас режиму у Кремљу најоданији човек у Србији. Подносећи ту сулуду резолуцију, он користи трагичну истину да су данас за убедљиву већину Срба у Србији, Републици Српској и Црној Гори, земље НАТО алијансе и ЕУ, цео „колективни Запад“, непријатељи српског народа, а да су пријатељи и заштитници Срба Русија, Кина, Северна Кореја, Иран, Сирија, Венецуела, афричке диктатуре под командом Вагнера.

Ово је последица дугогодишњег хипнотисања Срба кампањом и деловањем Удбе, СПЦ, многих академика и припадника такозване „националне елите“, гото свих медија. Званично, Србија је „на путу ка чланству у ЕУ“. На путу, без путовања. ЕУ и Запад се користе као банкомат за инвестиције и донације, а води се пропагандни рат против ЕУ и Запада, чак жешће и примитивније него што то ради агресорска хунта у Кремљу“, казао је Драшковић.